december 2017

Beer Miklós váci püspök könyvbemutatója az esztergomi könyvtárban

December 18-án délután öt órától került sor a könyvtár utolsó ez évi rendezvényére. A Könyvtári beszélgetések előadássorozat keretében Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke látogatott el hozzánk Réti Józseffel, aki már a harmadik interjúkötetét jegyezte le. Miklós atyát Esztergomhoz és környékéhez szoros kapcsolatok fűzik, rengeteg személyes ismerőse eljött a rendezvényre és ő is nevén nevezte a jelenlévőket.

Száraz Miklós György regényíró az esztergomi könyvtárban

2017. december 11-én Száraz Miklós György József Attila díjas író volt a Helischer József Városi Könyvtár vendége. 1958. május 19-én született Budapesten. Édesanyja: dr. Marek Márta. Édesapja: Száraz György Kossuth-díjas író. Az egyetemet az ELTE Bölcsészkarán, történelem és levéltár szakon végezte, belekóstolt a régészetbe is, 1984-ben végzett.

Simon Edina kiállítása

„25 éve készítek kerámiát, lakberendezési, ajándék és kerti edényeket.Több hazai és külföldi kiállításon vettem részt, folyamatosan kísérletezem a formákkal, az agyaggal,
jelenleg félporcelán masszából készítek használati tárgyakat, melyek ezáltal tartósabbá válnak, mikrózhatóak, mosogatógépben moshatóak. Tárgyaim korongolt, préselt, öntött kis szériás egyedi darabok. Új munkáim leegyszerűsített formáinak felületi kezelése, festése érdekel a leginkább.