2017.09.21., Máté,Mirella

Nyitva tartás

Hétfő zárva
Kedd 9–18
Szerda 9–18
Csütörtök 9–18
Péntek 9–18
Szombat 9–12

Elérhetőségeink

Helischer József Városi Könyvtár
2500 Esztergom, Bánomi út 8.
E-mail: olvszolg@vkesztergom.hu
Tel.: 33 523 170
Fax: 33 401 919

Gyermekkönyvtár

Gyermekkönyvtár

 

Pályázataink

Facebook

Számláló

Mai látogatók száma: 560
Tegnapi látogatók száma: 745
Összes látogató száma: 949247
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Önismereti tréning


Az önismereti tréninget a Helischer József Városi Könyvtár munkatársai a TÁMOP-3-2-4-08/1 pályázat keretében tinédzser korú gyerekeknek szervezték, akikkel önismereti játékok, kreatív foglalkozások és előadásokon keresztül szakemberek segítségével az őket érintő kérdésekben szerettek volna segítséget nyújtani. Az önismereti tréning 2012. jan. 14-től egymást követő szombati napokon 5 alkalommal került megrendezésre, helyszín a könyvtár olvasóterme volt. A foglalkozások 9 órától 14 óráig tartottak. A tréning háziasszonya Bánomyné Kovács Ildikó pedagógus volt, aki mindvégig jelen volt a gyerekekkel.

Mind a gyerekektől, mind a szülőktől nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a szervezett programokról.

Részletes programbeszámoló

Január 14.

Kovátsné Várady Eszter köszöntője után Magyarné Fekete Katalin drámapedagógus játszott a gyerekekkel ismerkedős és bemelegítő játékokat, valamint e kezdő foglalkozás egyben bevezetés is volt az önismeretbe. Ebéd után Hüvösvölgyi Jánosné védőnő beszélt a serdülőkorban bekövetkező testi-lelki változásokról és azok ok-okozati összefüggéseiről.

Január 21.

Reggel Bánomyné Kovács Ildikó középkori rejtvényes feladványokat oldott meg a gyerekekkel, majd Schönwälder Fanni kozmetikus szépségtanácsadása következett, ezután a lányok kipróbálhatták a sminkelést is. Pataki Natália pszichológus tükörjátékon keresztül, vezette rá a gyerekeket arra, hogyan figyeljenek egymásra, majd arról beszélgetett velük, hogy milyennek látja őket a környezetük, a gyerekek milyennek szeretnék, ha látnák őket, valamint az e kettő közötti feszültségek lehetséges feloldásairól. Bánomyné Kovács Ildikó interaktív játékokkal (pl.: az idegen és a portás) zárta a napot.

Január 28.

Sohonyai Edit írónő a szerelemről és a párkapcsolatokról beszélgetett a gyerekekkel, valamint bemutatta könyveit. Temesi Dóra pszichológus a színekről és jelentésükről, az életciklusokról tartott interaktív foglalkozást. Összegyűjtötték a „menő” és „jó fej” tulajdonságokat, választott mindenki egy szimpatikus vagy ellenszenves képet, végül relaxációval záródott a nap.

Február 4.

Alkotói nap, amely a kreativitásról szólt. A csoport egyik fele Bánomyné Kovács Ildikó tanárnővel agyagozott és szalvéta technikával fadobozt díszített. A többiek pedig Bozó Edit Lizával és Várnay Krisztinával meditáción és mandalafestésen vettek részt. Nagyon nagy élmény volt ez a gyerekek számára, csodaszép alkotások születtek.

Február 11.

Kőszegi Ágnes mentálhigiénés szakember foglalkozott a gyerekekkel délelőtt, önismereti és csoportépítő játékokat játszottak a figyelem fejlesztésére, a feszültség oldására. Ebéd után dr. Hábel Gerda orvos vázolta fel a gyerekeknek, hogy hogyan is néz ki a testünk belülről, milyen szerveink vannak, ezek milyen feladatokat látnak el.

galéria

SZIKLA login


Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
 
12
 
 
14
 
15
 
16
 
17
 
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
 
30
 
 

Könyvajánló

Helyismereti újságok és könyvek

Esztergom és Vidéke
Esztergom

További digitalizált dokumentumainkról a Gyűjteményeink menüpontban lévő Digitális könyvtárban tájékozódhat!

Támogatók

Kroki papírbolt