Gyerekkönyvtár

Szélházi Jankó

Zenés mese egy kétbalkezes kislegényről, aki ügyetlensége ellenére a fél világot bejárja és tréfás kalandokba keveredik. „Akinek esze nincs, a kovács se csinál annak.” De akkor hogy menekül meg a zsiványok kezéből? 

Zene, mese, játék és tánc a Lóca együttessel.

Csillangó

Zenés-mesés ölbeli játékok babáknak (0–3 éves korig) és szüleiknek a népművészet kincsestárából. A foglalkozásokat vezetik: Kulcsár-Elek Csilla és Tóth Zsuzsanna.

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

admin : 2019. 08. 22. - 10:13

2019-ben is öt kategóriában díjazták a gyerek,-és ifjúsági könyves szerzőket az Ünnepi Könyvhéten. A HUBBY negyedik éve figyeli, támogatja és díjazza a gyerekeknek alkotókat, idén a Bookline és a PIM támogatásának köszönhetően emelt pénzösszeggel.  A HUBBY különdíjat is adott és gyerekzsűri is díjazott. 

Meseösvény

admin : 2019. 07. 08. - 13:15

Az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány az idén immár 5. alkalommal szervezi meg a Meseösvényt. Mint az eddigi években is bebizonyosodott, Tündérek, Manók és kedves mesefigurák kedvenc búvóhelye ilyenkor az esztergomi Várhegy területe. Bokrokban, sátrakban, titkos helyeken elbújva várják, hogy az odaérkező gyerekek megfejtsék titkaikat, átadhassák nekik a mesék ízeit, szippanthassanak nektárjából.

Az idei Meseösvényen új állomásokkal is készülnek, így akik az előző években az ösvényre léptek, ők is találnak új játékokat, felfedezésre váró új izgalmakat.

Nyári zárvatartás

admin : 2019. 06. 27. - 10:49

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy könyvtárunk július 15. és augusztus 20. között ZÁRVA tart.

Utolsó kölcsönzési nap: 2019. július 12. péntek 11–17

Nyitás: 2019. augusztus 21. szerda 11 óra

Július–augusztus hónapban szombaton zárva.