Gyerekkönyvtár

Könyves vasárnap

A korábbi évek hagyományának megfelelően rendkívüli nyitva tartással, olvasásnépszerűsítéssel, könyvbörzével – együtt a párkányi városi könyvtárral, testvérkönyvtárunkkal. Ingyenes beiratkozás, Megbocsátás Napja, valamint kávé, tea és pogácsa kínálás.

„Szívem csücske a könyvtár”

„Szívem csücske, a könyvtár” címmel közös horgolást hirdetünk minden korosztálynak! Kreatív foglalkozás Hámosné Szőke Anna, Schönwalder Miklósné, Zimonyi Zsanett könyvtárosok vezetésével.

Nagy öröm a könyvtárosok részére is, hogy teret adhatnak kreatív tehetségeiknek, és mást is bevonhatnak abba a tevékenységbe, amelyben szívesen csillogtatják képességeiket.

Mindentudók klubja 7.- A Nofertiti-küldetés

Mi történik, ha egy ausztrál régészházaspár meghívást kap egy ásatásra? Természetesen viszik magukkal a gyerekeiket is! Igen ám, de mihez kezd magával három kisgyerek Egyiptomban vagy éppen Párizsban? Természetesen rejtélyek után kutatnak!

A Mindentudók ezúttal a csodaszép Nofertiti titkai után nyomoznak. Sir Alexander kíséretében az amernai ásatásra látogatnak, és furcsa időutazásba keverednek, ahol folyamatosan összekeveredik a régi az újjal, a jelen a múlttal... Van-e Visszaút a civilizációba?

forrás: bookline.hu

Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot?

„Anyának egy csomó minden hiányzik, ha velem van.
Nekem meg akkor hiányzik egy csomó minden, ha anya nincs velem."
Felicia dühös az egész világra. A szülei épp elváltak, és ez az első nap, amikor Bertával, a húgával az apukájuknál
alszanak. Ez a vártnál is sokkal rosszabbul alakul... Ráadásul Berta
szánkóbalesete miatt az egész család összezárva tölti a teljes napot a kórház sürgősségi osztályán. Felicia nekivág
a kórház folyosóinak,rengeteg kalandba keveredik, mindenféle
érdekes gyerekkel fut össze, köztük egy nagyon vagány fiúval, Adammal is...

Borisz iskolába megy

Egy napon Kotyogi néni egy új osztálytárs érkezéséről számol be kis csoportjának. Mindenki nagyon izgatott a hír hallatán. Amikor azonban az osztályajtó kitárul, és Borisz megteszi első félelmetes barna medve lépéseit társai felé, mindenki sikoltozni kezd rémületében.
Nem mintha Borisz bárkit is meg akart volna ijeszteni... éppen ellenkezőleg! Aztán történik valami, ami segít a nem is olyan félelmetes mackónak beilleszkedni társai közé.

forrás: bookline.hu