Gyerekkönyvtár

Köszöntjük új igazgatónkat!

admin : 2020. 03. 21. - 16:38

2020. március 21-tól könyvtárunk új igazgatója Schmöltz Margit. Szeretettel köszöntjük, munkájához sok sikert kívánunk!

Leköszönő igazgatónknak, Kovátsné Várady Eszternek pedig köszönjük sok évtizedes áldozatos munkáját, egészségben gazdag, békés nyugdíjas éveket kívánunk!

Közlemény

admin : 2020. 03. 12. - 19:33

A koronavírus-járvány megelőzésének és esetleges terjedésének megakadályozása céljából Esztergom Város Jegyzője és Polgármestere elrendelte a felnőtt- és gyermekkönyvtár látogatók elől történő bezárását. Az intézmény zárása március 13-án pénteken éjféltől lép életbe és határozatlan ideig tart. 
A könyvtár hétköznaponként, munkaidőben a 06(33)523-170-es telefonszámon várja az olvasói igényeket és a kért könyvek kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik.
Megértésüket köszönjük!

Régi Karácsony – Aranyszamár Bábszínház

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók.

A „Csodakalács” című népmese és Fekete István „Éjféli látogatók” című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket, megidézve rég volt Karácsonyokat.

Tájékoztató

admin : 2020. 03. 12. - 08:45

A Helischer József Városi Könyvtár a nemzetközi és magyar vírushelyzetre való tekintettel 2020. március 11-ét követően nem fogad látogatói csoportokat és nem tart nyilvános rendezvényeket.

Felhívjuk kedves olvasóink figyelmét, hogy a kölcsönzési időt telefonon, e-mailen vagy honlapunkon keresztül is meg lehet hosszabbítani!

Csodálatos evolúció

A könyv feltárja az evolúció történetét és működését, és bemutatja azokat a tudósokat, akik részt vettek a folyamat titkainak felderítésében. A kötetből megtudhatod, hogy az évmilliók során hogyan változott az élet és miként bukkantak fel a különböző létformák. Megismerkedhetsz az evolúció során létrejött különleges és hihetetlen lények némelyikével, és megtudhatod, merre tart az evolúció.

forrás: bookline

A varázslat órája

A Fantázia Birodalma ismét veszélybe került: Időország varázsórája, a Fantasztikus Időmérő mutatói váratlanul felpörögtek, így az egész birodalomban felgyorsult az idő. Maga Florianna királynő is megállíthatatlanul öregedni kezdett. Az események hátterében a gonosz boszorkány, Malícia varázslata áll.
Geronimóra vár a feladat, hogy megmentse Floriannát és a Fantázia Birodalmát, de ehhez versenyt kell futnia az idővel.

forrás: bookline