Gyerekkönyvtár

Régi Karácsony – Aranyszamár Bábszínház

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók.

A „Csodakalács” című népmese és Fekete István „Éjféli látogatók” című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket, megidézve rég volt Karácsonyokat.

Könyv és csoki játék

admin : 2020. 08. 24. - 11:45

2020. szeptemberében szeretettel várjuk régi és új olvasóinkat a József Attila Általános Iskola épületében, a bejárattól balra.

Új játékot indítunk a Magyar Vöröskereszt támogatásával.

A feladat egyszerű: olvass el egy könyvet, írj nekünk ajánlót róla, és mi egy csokit adunk ajándékba! A legjobbaknak külön nyeremények!

Könyv és csoki

admin : 2020. 08. 17. - 14:53

Szeptembertől új játékkal várjuk kedves olvasóinkat. A feladat nagyon egyszerű és szórakoztató:  Olvass el egy könyvet, írj nekünk ajánlót róla, és mi egy csoki adunk ajándékba! A legjobbak külön nyereményt kapnak.

A könyvajánlóhoz játékoslapot a gyermekkönyvtárosoktól lehet kérni a tanév kezdetétől. Aki kikölcsönöz egy könyvtári könyvet, kitölti a játékoslapot és visszahozza, csokoládét nyer! 

Könyv és csoki játék a Magyar Vöröskereszt támogatásával valósul meg.

Új könyveink

admin : 2020. 07. 29. - 09:24

Júliusban rengeteg új könyv érkezett! Akár éppen nyaralni készülsz, vagy ha szívesebben kuckózol be a hűs szobába - biztosan találsz a hangulatodhoz illő olvasmányt! Böngéssz bátran!

Mancika kisorsolta a nyerteseket

admin : 2020. 07. 01. - 08:11

Százöt gyermek vett részt a könyvtárnyitáskor szervezett akciónkban, a játékos ládika majd szétdurrant a sok cetlitől.

A Játékkunyhó és a Helischer József Városi Könyvtár játékában hétfőn (2020. 06. 30.) sorsoltuk a nyereményeket. Mancika fél ötkor húzta ki a szerencsések nevét. Habár nagyon izgult, végül remekül megoldotta feladatát. Ketten is nyertek egy-egy remek olvasmányt/játékot:

Vassy Viola (13 éves) a Hókusz és Pókusz című könyvet nyerte.