Gyerekkönyvtár

Régi Karácsony – Aranyszamár Bábszínház

A karácsonyi készülődésben, lótás-futásban, sürgés-forgásban jó néha megpihenni. Megpihenni és gondolatban, lélekben készülni az ünnepre. Lelkünket pedig mi is nyitná meg könnyebben, mint a mesék. Különösen, ha azok, lélektől lélekig ható fajtából valók.

A „Csodakalács” című népmese és Fekete István „Éjféli látogatók” című novellája épp ilyenek. Ezért mondjuk, meséljük, mutogatjuk, énekeljük, játsszuk el őket, megidézve rég volt Karácsonyokat.

Mikulásváró

admin : 2019. 12. 05. - 18:49

Sok olvasó és könyvtárba járó gyerek jött el a vidám hangulatú Mikulásváró kézműves-foglalkozásunkra - egy kis ízelítő a szorgos kezek munkájából itt.

 

Csillangó

Zenés-mesés ölbeli játékok babáknak (0–3 éves korig) és szüleiknek a népművészet kincsestárából. A foglalkozást vezeti: Kulcsár-Elek Csilla és Tóth Zsuzsanna.

Mikulás-váró!

admin : 2019. 11. 28. - 08:13

December 5-én 15-17 óráig Mikulás-váró kézműveskedésre várjuk szeretettel a gyermekkönyvtárba szívesen járó, könyvkedvelő gyerekeket!

Északi Irodalom Hete

admin : 2019. 11. 11. - 16:31

2019. november 12-15. között az északi irodalom fényét visszük a novemberi sötétségbe. Könyvtárunkban skandináv gyermekirodalmi válogatással készülünk. Findusz és Pettson, Harisnyás Pippi, Juharfalvi Emil, Tatu és Patu, Rózsadombi Benedek, Sáskalapka és Szőrmamuszka, Nils Holgersson, Mumin, Miú és Vau várják szeretettel az olvasni szerető gyerekeket.