augusztus 2019

Digitális Jólét Program

Könyvtárunk része a Digitális Jólét Program pontok hálózatának. Korszerű számítógépek, gyors internetkapcsolat és belső- külső WIFI szolgáltatás áll használóink rendelkezésére.. Szintén mindenhol vannak tabletek és okostelefonok, amelyek használatát kipróbálhatják látogatóink is. (Az okostelefonok nem tartalmaznak telefonálásra alkalmas SIM-kártyát.) Könyvtárunkban DJP mentor segít a hozzá forduló látogatóknak:

Átadták az Év Gyerekkönyve Díjakat

2019-ben is öt kategóriában díjazták a gyerek,-és ifjúsági könyves szerzőket az Ünnepi Könyvhéten. A HUBBY negyedik éve figyeli, támogatja és díjazza a gyerekeknek alkotókat, idén a Bookline és a PIM támogatásának köszönhetően emelt pénzösszeggel.  A HUBBY különdíjat is adott és gyerekzsűri is díjazott. 

„…virág volt a vers…” – 11. versmondó verseny 50 év feletti amatőröknek

11. versmondó verseny 50 év feletti amatőröknek

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondók jelentkezését várja  a XLVIII. Megyei Könyvhét keretében, 2019. okt. 5-én megrendezendő szavalóversenyre.

Jelentkezőket várunk az ország bármely részéből és a határon túlról is!

A jelentkezés feltételei:

A fent írt életkor betöltése             

Horgoljunk együtt!

Akár kezdő, akár haladó vagy, szeretettel várunk minden hónap második péntekén 15-18 óráig a Helischer József Városi Könyvtárba. Korhatár: 16 év. Első foglalkozás: szeptember 13.

A rendezvényen a részvétel ingyenes.

Anyagszükséglet: kezdőknek vastag kötőfonal, 4,5 horgolótű, haladóknak: bármilyen méretű horgolótű és hozzá való fonal.

Igazgatói pályázat

Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet a Helischer József Városi Könyvtár igazgató beosztás ellátására.