szeptember 2019

Passzold vissza tesó!

Könyvtárunk az Országos Könyvtári Napok szlogenjéhez kapcsolódva – Könyvtárak az emberért – felelősség a Földért – csatlakozik a „PASSZOLD VISSZA TESÓ!” mobiltelefongyűjtő kampányhoz. Szeptember 30-ától a felnőtt és a gyermekkönyvtárban is elhelyezhetők lesznek a rossz, kidobásra ítélt mobiltelefonok a mobiltelefongyűjtő dobozokban.

Passzold vissza tesó!

Könyvtárunk az Országos Könyvtári Napok szlogenjéhez kapcsolódva – Könyvtárak az emberért – felelősség a Földért – csatlakozik a „PASSZOLD VISSZA TESÓ!” mobiltelefongyűjtő kampányhoz. Szeptember 30-ától a felnőtt és a gyermekkönyvtárban is elhelyezhetők lesznek a rossz, kidobásra ítélt mobiltelefonok a mobiltelefongyűjtő dobozokban.

 

Vadsóska című könyv bemutatója

Könyvtárunk szeptember 23-án Ézsiás Erzsébet írónőt, Szersén Gyula színművészt, Kemény András kiadóvezetőt és Pálmai Árpád egyházzenészt látta vendégül a Vadsóska – Napló egy árváról című könyv bemutatója alkalmából. A könyvet a Papirusz Book Könyvkiadó adta ki. A könyv borítóját a főszereplő Noémi rajza díszíti, a könyv hátoldalán az ajánlót Müller Péter írta.

Vár a könyvtár!

0 éves kortól várjuk szeretettel kis olvasóinkat a városi gyermekkönyvtárba. Lehetőség van kemény táblás baba könyvek és leporellók kölcsönzésére, helyben olvasásra babzsákokon, a könyvtári környezettel való ismerkedésre. Az olvasóvá nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.

Köztünk élnek – Suhajda Szilárd

A békéscsabai származású, de Esztergom városához is erősen kötődő angoltanár, Suhajda Szilárd hátizsákos túrázóként kezdte életének ezen szakaszát, majd eljutott a Kárpátokba, az esztergomi túrázókkal Erdélybe, illetve az Alpokba is. A Mont Blanc megmászása után végérvényesen beleszeretett ebbe a világba. 2014-ben Varga Csaba nagyváradi hegymászóval felmásztak a világ tizenkettedik legmagasabb csúcsára, a Broad Peakre oxigénpalack használata nélkül.