július 2020

Ahol a folyami rákok énekelnek

A Rejtélyek labirintusában ezen a héten új könyvnyereményért játszhatnak. Nem kell mást tenni, csupán megtalálni az olvasótérben elrejtett hét kérdést, megtippelni a helyes válaszokat. A megfejtések megtalálásában könyvtári könyveket, jó barát tanácsát vagy akár az internet segítségét is igénybe lehet venni. A helyes megfejtők között ezen a héten egy sokakat megindító sikerkönyvet sorsolunk ki. Szeretettel várjuk olvasóinkat!

Új könyveink

Júliusban rengeteg új könyv érkezett! Akár éppen nyaralni készülsz, vagy ha szívesebben kuckózol be a hűs szobába - biztosan találsz a hangulatodhoz illő olvasmányt! Böngéssz bátran!

Rejtélyek labirintusa 2. heti nyertes

Nagy örömünkre egyre népszerűbb a Rejtélyek labirintusa játékunk! A második héten már 33-an töltötték ki kvízünket, közülük 21 olvasónk találta el helyesen mind a hét kérdést: Papp Nikoletta, Varga Judit, Nagy Brigiita, Böszörményi Brigitta, Söröss Gáborné, Mészáros Ivett, Pataki Jánosné, Nagy Barbara, Nádudvari Sára, Nádudvari Réka, Csordásné Korom Mária, Mogor Regina, Gál Zsófia, Bánkuti Réka, Raczkó Éva, Raczkó Vanda, Hársasi Gabriella, Robotka Mira, Megyeri Krisztián, Bognár Viktória.

Rejtélyek labirintusa –1. heti nyertes

Véget ért a Rejtélyek labirintusa első heti fordulója. Akik sikeresen kijutottak az útvesztőből: Bodó Mercédesz, Horváth Zoltán, Kucsera Istvánné, Mogor Regina, Nacsa Viktor, Pataki Mihályné, Schlett István, Sz. Irén, Torma Eszter Sára.
Az 5000 Ft-os könyvvásárlási utalványt Bognár Viktória nyerte.
Gratulálunk a telitalálatot elért olvasóinknak! A labirintus új kérdésekkel továbbra is várja játékos kedvű látogatóit!

Rejtélyek labirintusa

Új, pezsdítő nyári játékkal várjuk kedves olvasóinkat.

Kalandozzanak velünk a rejtélyek labirintusában!

Hét érdekes kérdés várja Önöket az olvasóteremben, és aki mind a hétre jól válaszol, részt vehet a heti nyereménysorsoláson.

Július 8-án, kedden indul első játékunk. 5000 forintos könyvvásárlási utalványt lehet nyerni, sorsolás: július 13-án, hétfőn.

Érdemes velünk játszani, hiszen egy kellemes élményt minden játékos nyer!

Irodalmi bajuszpróbáló

Az olvasás és a strandolás szerelmeseit várja Esztergomban a strandkönyvtár. A Helischer József Városi Könyvtár és a Szent István Strandfürdő közös kezdeményezésében pár száz forintért szerezhetik be vízparti olvasmányaikat az érdeklődők.

A strandkönyvtár július 14-én nyit a strand árnyas platánjai alatt, és minden nap játékkal is várja látogatóit.

Mancika kisorsolta a nyerteseket

Százöt gyermek vett részt a könyvtárnyitáskor szervezett akciónkban, a játékos ládika majd szétdurrant a sok cetlitől.

A Játékkunyhó és a Helischer József Városi Könyvtár játékában hétfőn (2020. 06. 30.) sorsoltuk a nyereményeket. Mancika fél ötkor húzta ki a szerencsések nevét. Habár nagyon izgult, végül remekül megoldotta feladatát. Ketten is nyertek egy-egy remek olvasmányt/játékot:

Vassy Viola (13 éves) a Hókusz és Pókusz című könyvet nyerte.