augusztus 2020

A rejtélyek labirintusa utolsó augusztusi játéka

A rejtélyek labirintusában ezen a héten 13 játékos ért el telitalálatot. Mindannyiuknak gratulálunk, és jövő héten újra várunk mindenkit, hiszen a Tour de Hongrie versenyhez kapcsolódva, rendhagyó módon, most kerékpáros nyereményekért szállhatnak versenybe.

Hibátlan válaszokat adtak:

Volner Dóra
Kiss Judit Katalin
Szuhi Janka
Szuhi Attila
Jombik Tímea
Besey Eszter
Temesi Flóra
Filep Andrea
Filep Georgina
Mohainé Lencsés Valéria
Mogor Regina
Raczkó Éva

A Könyvtár Angyalai

Önkéntes programot indít az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár. Várják mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a rendezvényszervezésben, a könyvtár népszerűsítésében. Fiatalokat és idősebbeket egyaránt örömmel látnak, mindenkinek megtalálják a személyre szabott tevékenységet! Diákoknak közösségi szolgálat igazolására is van lehetőség. Érdeklődni lehet a 33-401-919-es telefonszámon, vagy személyesen az olvasóteremben. Tegyünk együtt a kultúráért!

Tour de Hongrie az esztergomi Helischer József Városi Könyvtárban

2020. augusztus 28. – 2020. szeptember  2.

Minden, amit a kerékpározásról tudni érdemes

A verseny városi szakaszán, a Bánomi úton az esztergomi triatlonosok várják a nézőket, akik 10 perces tekeréssel ingyenes könyvtári beiratkozást nyerhetnek.

Kerékpározásról, sportról szóló könyvek, magazinok, mesék

Könyv és csoki játék

2020. szeptemberében szeretettel várjuk régi és új olvasóinkat a József Attila Általános Iskola épületében, a bejárattól balra.

Új játékot indítunk a Magyar Vöröskereszt támogatásával.

A feladat egyszerű: olvass el egy könyvet, írj nekünk ajánlót róla, és mi egy csokit adunk ajándékba! A legjobbaknak külön nyeremények!

Augusztusi nyitva tartás

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án, majd az azt követő pénteken, 21-én könyvtárunk zárva tart. Augusztus utolsó hetében keddtől péntekig 9 - 18 óráig tartunk nyitva, gyermekkönyvtárunk pedig 11 - 17 óra között fogadja látogatóit. Augusztus 29-én, szombaton a könyvtár még nincs nyitva, de szeptembertől már szombatonként 9 és 12 óra között is szeretettel várjuk olvasóinkat!

Minden héten játszhatnak és nyerhetnek a Rejtélyek labirintusában, az olvasóteremben!

Könyv és csoki

Szeptembertől új játékkal várjuk kedves olvasóinkat. A feladat nagyon egyszerű és szórakoztató:  Olvass el egy könyvet, írj nekünk ajánlót róla, és mi egy csoki adunk ajándékba! A legjobbak külön nyereményt kapnak.

A könyvajánlóhoz játékoslapot a gyermekkönyvtárosoktól lehet kérni a tanév kezdetétől. Aki kikölcsönöz egy könyvtári könyvet, kitölti a játékoslapot és visszahozza, csokoládét nyer! 

Könyv és csoki játék a Magyar Vöröskereszt támogatásával valósul meg.

A Rejtélyek labirintusa múlt heti nyertesei

 

Érdemes hozzánk a nyári forróságban is ellátogatni, hiszen a múlt héten Tompa Andrea Haza című könyvéért lehetett játszani a Rejtélyek labirintusában. A Jelenkor Kiadó idén megjelent kötetét Kádárné Kerekes Gizella nyerte, gratulálunk neki! Nyereményét átveheti az olvasóteremben!

Több játékosunk is hibátlanul oldotta meg a feladatokat, neki is köszönjük a játékot, és arra biztatjuk őket, ezen a héten is szálljanak versenybe!

Teletalálatosaink:

Vigyázók 2020

Az esztergomi Helischer könyvtár küldetésének tartja, hogy a városban élő alkotók otthonuknak, szellemi műhelyüknek tekintsék. Augusztus nyolcadikán, hétfőn első alkalommal rendeztük meg a Vigyázók című programot. Minden művészeti ág képviselőjét invitáltuk egy közös, kötetlen beszélgetésre, bemutatkozásra. Képző- és előadóművészek, írók, költők, fotó- és festőművészek, a népi kézművesség művelői egyaránt részt vettek az eseményen. A hallás, hallgatás témakörben osztottuk meg egymással gondolatainkat.

Rejtélyek labirintusa - Augusztus 4. - 7.

Rekord számú telitalálatos játéklapot találtunk ezen a héten, köszönjük, hogy ilyen sokan velünk tartottak!

Akik mindent kérdést helyesen válaszoltak meg:

Vas Virág
Pleskó Panna
Vas András
Bujdos Berci
Maradi Anna
Vig Gyöngyi
Filep Georgina
Bindics Krisztina
Horváth Zoltán
Tollas Tamara
Antal Kinga
Huszti János
Józsa Barbara
Torma Johanna
Kiss Luca
Dajka Ramóna
Filep Andrea
Kovács Lilla Tímea
Dr. Söröss Gáborné