június 2021

Tisztelgünk a gyógyítás szakemberei előtt!

A Semmelweis-napon, vagyis a magyar egészségügy napján szeretnénk tiszteletünket kifejezni a gyógyítás szakembereinek. 2021. július 1-én könyvtárunk ingyenes beiratkozási lehetőséggel várja az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint a gyógyszertárakban dolgozókat.

A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál: 33 523 170.

„Fedezd fel a Dunát”! - Duna nap 2021

A Duna napot minden évben a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának (1994. június 29.) évfordulóján ünneplik a Duna-medence országaiban, idén immár 18. alkalommal. A Duna Európa második legnagyobb vízgyűjtője, a folyó 10 országon, 4 fővároson folyik keresztül, de további 9 államból folyik még bele víz és ezzel 19 országot és 81 millió kulturális, nyelvi és történelmi szempontból is sokszínű embert kapcsol össze. A nemzetközi Duna-napon számos helyen ünneplik Európa nagy folyóját a Fekete erdőtől a Fekete tengerig.

Rólunk

Közkönyvtárát Esztergom Helischer József (1779–1844) városi tanácsnoknak köszönheti, aki az 1844. évi hagyatéki rendeletében 2538 kötetből, valamint több kéziratból, térképből és néhány ősnyomtatványból álló gyűjteményét a városra hagyta. Emellett 3000 váltó forintot is biztosított a könyvtár gyarapítására.
Az alapítványi könyvtár később Kiss Mihály városi jegyző és Lőrinczy Rezső városi főorvos hagyatékával gyarapodott. Történtek vásárlások is.

Üzenj velünk, nyerj magadnak - Eredményhirdetés!

Üzenj velünk, nyerj magadnak! - ezzel a felhívással kértük Olvasóinkat, hogy csatlakozzanak EGY SZÍVVEL, EGY LÉLEKKEL játékunkhoz.

Végül 27 pályázat érkezett. Szebbnél szebb fotókat és idézeteket kaptunk, amelyek alkotóira egy hónapig szavazhattak a látogatók a könyvtár bejáratánál.

 

 

A közönségszavazás nyertese Németh Brigitta, aki Ilona Wieland versét választotta idézetként saját készítésű tájképéhez.