szeptember 2021

A Népmese hete a könyvtárban

2021. szeptemberének utolsó hetében a magyar népmeséé volt a fő szerep a városi gyermekkönyvtárban. A gyerekek készíthettek mozgatható sárkányt, mesehősök gúnyájába bújhattak, interaktív kvízjátékban vehettek részt, és élőszavas mesét hallgathattak, láthattak Écsi Gyöngyi népmesemondó közreműködésével. A Benedek Elek születésnapjához kapcsolódó rendezvénysorozatunk eredménye: csillogó gyermekszemek, kacagás, öröm, mosoly, és egy népmesés birodalom a könyvtárban. 

 

Megbocsátás hete

Az Országos Könyvtári Napok keretében jövő héten (2021. 10. 04. - 2021. 10. 10.) megbocsátás hetét tartunk a Helischer József Városi Könyvtárban. Sőt, ingyenes beiratkozásra is lehetőség van. Megéri, hiszen egyetlen könyv áráért akár több százat is elolvashat! Várjuk szeretettel!

akció

 

Folytatódik a Rejtélyek labirintusa játékunk

Rejtélyek labirintusa játékunkban ezúttal az október 4-10. között megrendezésre kerülő Országos Könyvtári Napokra is felhívjuk a velünk játszók figyelmét. A rendezvénysorozat célja, hogy rávilágítson a könyvtári szolgáltatások sokszínűségére, melyek tájékozódásához, tanulásához, kulturált szabadidős és közösségi tevékenységéhez nyújtanak segítséget, kapaszkodót. A következő két hétben Sally Rooney: Normális emberek című könyvéért játszhatnak. 

 

 

Fellegajtó nyitogató

A Helischer József Városi Könyvtár 2021. szeptember 20-án adott otthont a Fellegajtó nyitogató elnevezésű  világ- és önmegismerő művészeti játéknak. Dr. Tölgyessy Zsuzsanna vezetésével a téma ezúttal a női szerepeink, erőforrásaink, erősségeink és a velük való szembenézés volt. Bess Steeter Aldrich "És lámpást adott kezembe az úr" című  műve ihlette a játék számos elemét, és ébresztett gondolatokat a résztvevőkben.  

A magyar dráma napja

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik "A magyar dráma napját" annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre: Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

Vigyázók - összművészeti alkotókör

Összművészeti alkotókörünkön várjuk mindazokat, akik örömmel beszélgetnek arról, hogyan készítik el műveiket, és kíváncsiak arra, mások hogyan dolgoznak. A jó hangulatú beszélgetéseken egymás műveit is megnézzük, meghallgatjuk, megbeszéljük. Szeretettel várunk mindenkit! 

 

A Vigyázók következő alkalmára: 2021. október 4-én 17 órakor kerül sor!