szeptember 2023

OKTÓBERI PROGRAMJAINK

Szeretettel várunk minden érdeklődőt októberi programjainkon. 

 

Október 2. hétfő – Október 7. szombat

ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK a könyv híd, amely összeköt

Egész héten:

- Ingyenes beiratkozás.

Megbocsátás hete

Ismét lesz megbocsátás hete a Helischer Könyvtárban!

Jövő héten (2023.10.02.-10.07.) várjuk régi és új Olvasóinkat szeretettel! Ingyenes beiratkozással és lejárt tagság megújításával, valamint sok-sok játékkal, klasszikusokkal és új könyvekkel.

Ingyenes beiratkozás

A magyar dráma napja

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik "A magyar dráma napját" annak emlékére, hogy 1883-ban ezen a napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A nap célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint, hogy ösztönözze az írókat újabb alkotások létrehozására.

Az én Petőfim

Az én Petőfim címmel tartott diákoknak zenés beszélgetést olvasótermünkben Jantyik Zsolt, Artisjus és MRTon díjas zenész, szövegíró, énekes. A műsort Horányi László, Jászai Mari-díjas színművész, az Esztergomi Várszínház igazgatója a 200 éve született költő verseivel színesítette.

Szeptemberi programjaink

Szeptember 4. hétfő 7.30 – 15.00

Vakációzáró fesztivál– vidám nyárbúcsúztató sok játékkal, fiataloknak, gyerekeknek szóló könyvekkel, társasjátékkal, mászófallal Helyszín: a könyvtár bejárata előtt (esőnap: szeptember 5., kedd)

 

Szeptember 4. hétfő 16.00