„Operaház Nagykövetei”

Dátum

A Magyar Állami Operaház indította útjára az "Operaház Nagykövetei" programot, melynek keretében hivatásukat, a műfajt és az Operaházat megszállottan szerető művészeket szeretne – iskolájukat és a tanítást szintén megszállottan szerető –  pedagógusokkal összehozni.

A program célja, hogy egy új, kulturális értelemben tágabb látókörű, operába járó fiatal nemzedéket neveljen Önökkel közösen, a gyermekeket, fiatalokat saját közegükben megszólítva. Nagyköveteink látogatásai során az ifjúság az operához/baletthez kötődő szakmai ismereteken kívül a Művészember személyes varázsával fog találkozni, ami egyedi és eddig példa nélküli ilyen szervezett program formájában. Az idei évben a Magyar Állami Operaház 4 művésze vállalta, hogy a Helischer József Városi Könyvtárban tart személyes élményekkel átszőtt, szakmailag magas színvonalú órákat, akár tanórákon, akár tanórán kívüli foglalkozások keretében, 1-12-ig bármely évfolyam számára.

szept. 23-án, hétfőn 10 órától Käfer György, a Magyar Állami Operaház klarinétművésze a zenekar helyéről az Operában, a hangszerekről, a hangszerek készítéséről vetítéssel, hangbejátszásokkal, zenei bemutatóval színesített, informatív, élvezetes előadást tart a gyerekeknek.