szeptember 2018

Csillangó

Zenés-mesés ölbeli játékok babáknak (0–3 éves korig) és szüleiknek a népművészet kincsestárából. A foglalkozásokat vezetik: Kulcsár-Elek Csilla és Tóth Zsuzsanna.

Jurányi Zsófia fizikus mutatta be az Antarktiszt a könyvtárban

A Könyvtári beszélgetések szeptember 24-i vendége Jurányi Zsófia fizikus volt. A Baranya megyei Kistótfaluból jutott az Antarktiszig a jelenleg aeroszolok optikai tulajdonságaival foglalkozó légkörfizikus. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karán 2006-ban fizikus diplomát szerző, majd a zürichi műegyetemen, az Eidgenössische Technische Hochschule-n doktoráló, párhuzamosan a Paul Scherrer Intézetben aeroszol-fizikával foglalkozó kutató munkát keresve kötött ki a jeges kontinensen.

Morva Emília, a Máltai Szeretetszolgálat régióvezetője látogatott a könyvtárba

Köztünk élnek… sorozatunk őszi évadának második vendége Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának vezetője volt. Sinkó Gyula beszélgetett vele a délután folyamán. Esztergomban a Szenttamás hegyen él férjével, aki mentőtiszt. Három felnőtt gyerekük van, a lányok Budapesten élnek, Benedek Pécsen egyetemista.

Könyvtári beszélgetések – Novotny Zoltán

Novotny Zoltán (Budapest, 1940. május 19. –) Táncsics Mihály-díjas magyar újságíró, sportújságíró. A hazai sportújságírás meghatározó alakja, 1966 óta sportriporter. A Magyar Rádió örökös tagja, aranytollas újságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Magyar Érdemrend Tisztikeresztjének kitüntetettje. 1968 óta valamennyi nyári olimpiáról közvetített, a riói volt a tizenharmadik, amelyről tudósított.