október 2018

Görög Ibolya protokollszakértő járt a könyvtárban

Könyvtári beszélgetések sorozatunk október 29-i vendége Görög Ibolya magyar írónő, protokollszakértő, akkreditált előadó, jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. ügyvezetője volt. A „protokoll nagyasszonya” a Summa summarum című legújabb könyvében az előadásait írja le, ezért az előző négy kötetében (Protokoll az életem, Mindennapi maceráink, A nyilvánosság kelepcéi, Tanácsoskönyv) megjelentek is vissza-visszaköszönnek benne. A beszélgetés jó hangulatban telt, igazán eredeti humora elvarázsolta a közönséget.

Csillangó

Zenés-mesés ölbeli játékok babáknak (0–3 éves korig) és szüleiknek a népművészet kincsestárából. A foglalkozásokat vezetik: Kulcsár-Elek Csilla és Tóth Zsuzsanna.

Könyvtári beszélgetések: ef. Zámbó István

ef. Zámbó István 1950. január 3-án született Salgótarjánban Zámbó Béla és Kovanda Klára gyermekeként. Magyar festő, grafikus, szobrász, zenész.

1967–1969 között a kecskeméti Petőfi Nyomda kézi- és gépszedője, 1969–1970 között az NDK-ban egy mezőgazdasági gépgyár présgépkezelője, 1970-ben a szentendrei kemping éjjeliőre, 1971–1980 között a szentendrei Vízművek gépésze volt.

Köztünk élnek… – Bognár Géza

„1954-ben születtem. Keserű gyermekkorom volt. Drága szüleimnek éjjel-nappal dolgoznia kellett. Anyukám otthon sem volt, mikor megszült.

Simán vettem a felvételi akadályait és a sulit is.

Történt utána néhány dolog: nősültem, váltam, nősültem, váltam. Közel 30 évig aranyművesként szolgáltam azokat az embereket, akik bennem bízva megtisztelték az üzletemet és rám bízták az ékszereiket, akár javítás, akár új ékszer készítése céljából.

Brassai Gabriella festőművész képeit láthatjuk a könyvtárban

Október 15-én hétfőn Köztünk élnek… sorozatunk vendége Brassai Gabriella festőművész volt, akivel Sinkó Gyula beszélgetett . A beköszöntőben az igazgatónő felemlegette, hogy éppen húsz esztendővel ezelőtt, 1998-ban, még a szigeti könyvtárban, kiállítással egybekötött beszélgetés meghívottja volt Brassai Gabi Nagyfalusi Tibor invitálására. Az volt első kiállítása az akkor még Babits Mihály Városi Könyvtárban. 10 éve tanít dekoratőröket, lakberendezőket, gyerekeket, felnőtteket és lelkes amatőröket.

Könyvtári beszélgetések: Görög Ibolya

Görög Ibolya (1947. december 11.) magyar írónő, protokollszakértő, akkreditált előadó, jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. ügyvezetője. 1987-től 1999-ig a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályának munkatársa, 1992-től főosztályvezető. Munkásságáért 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

A budapesti Külkereskedelmi Főiskolán, majd ezt követően az Információs Rendszerszervezési Intézetnél, Moszkvában szerzett diplomát.