november 2019

Mikulás-váró!

December 5-én 15-17 óráig Mikulás-váró kézműveskedésre várjuk szeretettel a gyermekkönyvtárba szívesen járó, könyvkedvelő gyerekeket!

Kő kövön – Könyvbemutató a könyvtárban

Telt ház fogadta a fiatal írónőt, Schmöltz Margitot, a Kő kövön című történelmi regény alkotóját és beszélgetőpartnerét, Pifkó Célia írónőt a Helischer József Városi Könyvtárban rendezett könyvbemutató esten, 2019. november 25-én.

A program nyitó eseményeként a Napfonó együttes két tagja: Tóth Zsuzsanna és Kéner Orsolya gitár és cajon kíséretében adta elő a regény esszenciájaként íródott verset, melynek refrénje:

Könyv-Be-Tekintő – A lélek útja

Ha érdekel a spiritualitás, ha kíváncsi vagy, hogy hogyan lakozik benned a lélek, és ha vágysz arra, hogy kiegyensúlyozottabban, elfogadóbban éld meg nehézségeidet, vedd kezedbe Robert Lawson: A lélek útja című könyvét. Nem könnyű, nem szórakoztató olvasmány. Elgondolkodtat és ösztönöz, hogy legalább néha fordulj magadba és csöndben merengj azon, hogy lehetne érezni a lelki békét. Megéri!

„Legyünk büszkék a múltunkra”

Izgalmas beszélgetés részesei lehettünk november 18-án könyvtárunkban. Bán János (vagy író nevén Bán Mór) volt a vendégünk, akinek legnépszerűbb regénysorozata a Hunyadi-ciklus, melyből már tíz kötet jelent meg.. A Hunyadiak története legalább olyan szövevényes, cselszövésekkel teli és izgalmas, mint Szulejmáné, a Tudoroké vagy a Borgiáké. Az íróval Bánhidy Vajk beszélgetett.