Kerék Mesék

admin : 2020. 02. 04. - 08:10

Mechler Anna meseírónő mutatta be az esztergomi gyerekeknek Bernátot, a mentőautót, illetve a róla szóló izgalmas történeteket. Vendégeink a Bánomi Óvodából érkező nagycsoportos és nagyközépsős gyerekek voltak.

Mechler Anna Kerék Mesék című sorozata a járművekről ad nagyon élethű ábrázolást, mesékbe, kalandos történetekbe ágyazva. Bartoló, a markoló, Pedró, a tűzoltóautó, Jonatán, a kamion, Zebulon, az autódaru, Tóbiás, a kukásautó a sorozat kötetei. Mind-mind az egyes járművek izgalmas történeteit, működését, hétköznapjait mesélik el hiteles módon, hisz a szerző minden könyvének írásakor komoly kutatómunkát végzett. A mentőautóról szóló mesekönyv írásakor például a Mentőpalotába látogatott el, orvosokkal, mentősökkel készített interjút, s az ott szerzett tapasztalatait beleszőtte meséibe.

35 csillogó szempár figyelte érdeklődéssel Mechler Anna előadását a foglalkozáson. Volt itt mesefelolvasás, beszélgetés a mentősök munkájáról, elsősegélynyújtás, megtudhattuk hogyan kell nagyon alaposan kezet mosni, és még a stabil oldalfekvést is kipróbálhatták a gyerekek.

Közművelődési intézményeknek, óvodáknak, könyvtáraknak meleg szívvel ajánlom Mechler Anna írónővel való közönségtalálkozók szervezését, mert előadásmódjával csodás módon lebilincseli a kicsiket.

Kuglerné Szuroviák Szilvia

Képek a találkozóról