Könyvtári beszélgetések: Fábry Sándor

Dátum
Fábry Sándor

Fábry Sándor (Budapest, 1953. november 20. –) magyar író, humorista, műsorvezető, dramaturg, érdemes és kiváló művész. Szerteágazó művészetét a kitűnő verbális és kommunikatív képességeire alapozza és azt sajátos egyedi humorral fűszerezi.

A Pécsi Tanárképző Főiskolán végzett, majd 1976–78 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar–német szakán folytatta tanulmányait. Ezzel párhuzamosan, ugyancsak 1976–78 között elvégezte a Mafilm Filmíró Iskoláját is.

Befejezve tanulmányait a tanári pálya helyett 1978 és 1992 között a Mafilm dramaturg-gyakornoka, majd dramaturgja volt. 1986-ban Jeles Andrással közösen Arc és álarc címmel irodalomtörténeti jelentőségű portréfilmet készített az általa írói munkássága és életszemlélete miatt egyaránt nagyra értékelt Szentkuthy Miklós íróval. Ugyanebben az évben indította a Hócipőben a lap egyik legnépszerűbb rovatát, a Dizájn Centert, amelyet vitt magával 1998-ban induló Esti Showder Fábry Sándorral című önálló televíziós műsorába is. 1992 óta szabadfoglalkozású, rendszeresen publikál különböző lapokban, dramaturgi pályafutása során több mint 40 forgatókönyvet írt szerzőtársával, Kardos Csabával.