Könyvtári beszélgetések: Görög Ibolya

Dátum
Görög Ibolya

Görög Ibolya (1947. december 11.) magyar írónő, protokollszakértő, akkreditált előadó, jelenleg a GProtokoll Szaktanácsadó Bt. ügyvezetője. 1987-től 1999-ig a Miniszterelnöki Hivatal Protokoll Főosztályának munkatársa, 1992-től főosztályvezető. Munkásságáért 1998-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével tüntették ki.

A budapesti Külkereskedelmi Főiskolán, majd ezt követően az Információs Rendszerszervezési Intézetnél, Moszkvában szerzett diplomát.

1987-től a Parlamentben működő Miniszterelnöki Hivatal protokollosa. A szakma legkiválóbb szakértője, hét miniszterelnököt is szolgált. Karrierje során rengeteg állam- és kormányfő, miniszter, nagykövet, diplomata látogatását bonyolította le, emellett irányította, szervezte a kormány hivatalos rendezvényeit, összesen hét miniszterelnök protokollfőnöke volt. 2000-től a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékén a „Diplomáciai protokoll” című tantárgyat tanította. Jelenleg saját protokoll-tanácsadó vállalkozását irányítja, a viselkedéskultúráról, protokollról tart előadásokat. 2008-tól a Szegedi Tudományegyetem és az Eszterházy Károly Főiskola címzetes egyetemi docense. A Magyar Közigazgatási Intézet akkreditált előadója. „A közszereplés protokollja” címmel a Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Képzési Központ Programigazgatóság akkreditálta tematikáját.

Könyvei:

Protokoll - az életem
Mindennapi maceráink
A nyilvánosság kelepcéi
Viselkedéskultúra (...és egy kis protokoll)
Tanácsoskönyv - Új kalamajkák
Wellness - illendően
Viselkedéskultúra (...és egy kis protokoll)
Summa Summarum - Európaiság - hitelesség - protokoll

forrás: wikipédia