Történelmi képregényfesztivál Esztergomban

admin : 2019. 08. 28. - 16:05

Szeptember 7-én, szombaton második alkalommal rendezik meg a történelmi képregények rajongóinak találkozóját az Esztergomi Királyi Várban. A nagyszabású programok 11 órától késő estig várják az érdeklődőket. 

A Királyok és Keresztek képregénysorozat alkotói elképesztően komoly rendezvényt álmodtak meg és hoznak tető alá, számos izgalmas programmal. A második esztergomi Történelmi képregényfesztivál és kiállítás elsősorban azoknak a kedvéért született, akik a múlt nagy eseményeit képregényes formában szeretnék látni, olvasni. És persze azoknak a kedvéért, akik efféle élményeiket szívesen megosztják egymással. 
A rendezvényen lesznek beszélgetések lengyel, cseh, szlovák és magyar képregényrajzolókkal, lesz lehetőség dedikáltatásra, lesznek izgalmas előadások, könyvpremierek, de vetítenek majd történelmi kisfilmeket is, lesz kvízjáték, vásár, kiállítás és millió érdekesség. 
Bemutatkozik az esztergomi Városi Könyvtár, kihirdetik az esztergomi Balassi Társaság történelmi képregénypályázatának eredményeit.
Este az egyik legérdekesebb programelem várja az érdeklődőket. Mulatságos történelem, avagy amit eddig nem is sejtettél a múltunkról című showban Aranyosi Péter kérdezi Bán Mórt, Bíró Szabolcsot és Urbánszki Lászlót. 
Mindenképpen érdemes lesz szombaton Esztergomba látogatni.

forrás: konyvkultura.kello.hu