május 2019

Invitáló!

Szeretettel várjuk a kicsiket gyermeknap alkalmából az esztergomi Városi Könyvtár soron következő rendezvényeire. Május 27-én és Június 3-án gyermeknap alkalmából  a Lóca együttes műsorán, és a Csillangó foglalkozáson résztvevő  anyukák és apukák felnőtt könyvtári beiratkozása ingyenes. A felnőtt könyvtár bejáratánál lévő tárlókban válogatást tettünk ki gyermekeknek szóló könyveinkből, és a szülőknek szóló, gyermekneveléssel kapcsolatos szakirodalmunkból.  A kihelyezett könyvek kölcsönözhetők.

Egy kávé Micivel – A szóvivők

„Kávéra” várta könyvtárunk az érdeklődőket 2019. május 20-án. Kovátsné Várady Eszter a könyvtár vezetője köszöntötte Szabó Gabriellát és vendégeit, a nagy szóvivő generáció tagjait, akik a sűrű jégesőt hozó frontok miatt némileg késve érkeztek a találkozóra. Ezért a késésért azonban bőven kárpótolta a közönséget a színes, érdekes, jóhangulatú beszélgetés, melynek moderátora Bánhidy Vajk volt.

Könyv-Be-Tekintő – Olvasói könyvajánló

Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán

Ezeken a hűvös, borús napokon ha egy kis nyári forróságra, egy kis balatoni érzésre vágysz olvasd Tóth Gábor Ákos: Édesvízi mediterrán sorozatot (Édesvízi mediterrán, Szerelmem Balaton, A világ közepén, Végtelen nyár). Érezni fogod a nyár ízeit, látni vibráló színeit, nevetni fogsz a szereplők fanyar humorán.