Az Országos Könyvtári Napok esztergomi programjai

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár csatlakozva az országos Könyvtári Napokhoz, október 4-10-ig könyvtári hetet tartott.  Egész héten ingyenes beiratkozással vártuk olvasóinkat és a késedelmi díjakat is elengedtük.

Október 4. Hétfőn az esztergomi művészek az Életöröm témakörét járták körül, inspirálódtak egymás gondolataitól.

vigyázók

 

Október 5. Kedden Tölgyessy Zsuzsanna drámapedagógus vezetésével Olvasás és mentális egészség címmel körüljárták, hogy az olvasásnak milyen hatásai vannak egészségünkre.

rendezvény

Október 6. Szerdán Esztergomi múltidéző szerepelt programunkban. - Sárosi Attila Esztergomi átkeléstörténet, Dr. Osvai László pedig Orvos sírok a Belvárosi temetőben címmel tartott előadást. Október 11-én lesz húsz esztendeje, hogy az újjáépített Mária Valéria hidat átadták a forgalomnak, valamint megismerkedhetünk városunk orvosainak életútjával.

rendezvény

Október 9. Szombaton Gyermekkönyvtárunk magbörzét és családi kirándulást szervezett családoknak. A felnőtteket kvíz- és közösségépítő játék várta, tartalmas szórakozást kínálva, Könyvekről, helytörténeti érdekességekről éppen úgy szó esett, mint a futásról és az adakozásról.

felhő

Október 7. Vasárnap könyvtárunk vasárnapi nyitva tartással, könyvbörzével várta olvasóit.

díjátadó