Lélekben maradni szabad - irodalmi alkotótábor

Darvasi László

Az esztergomi Helischer József Városi Könyvtár irodalmi alkotótábort szervez amatőr és profi (felnőtt) alkotóknak, íróknak. A tábor címe „Lélekben maradni szabad” Babits Mihály A jóság dala című költeményéből származik. A résztvevőknek alkalma nyílik az írás, a szövegformálás műhelytitkait ellesni, saját stílusukat fejleszteni, tökéletesíteni.

Időpont: 2021. június 28. – 2021. július 2.

Helyszín: Esztergom, Helischer József Városi Könyvtár, Kapcsolatok Háza

A tábor mentora: Darvasi László, József Attila- és Mészöly Miklós díjas író, a Digitális Irodalmi Akadémia és a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja

A jelentkezőktől 5000 karakteres prózát várunk (lehetőleg novellát), a legjobb írások beküldői közül választjuk ki a tábor résztvevőit. Kérjük, hogy még nem publikált, és más írói kurzuson nem szerepelt írásokat küldjenek! Az előválogatón túljutott pályázók kapnak lehetőséget a táborban való részvételre. A műhelymunkát, szövegelemzést Darvasi László vezeti, segítségével az alkotók csiszolhatják prózájukat, javíthatják írástechnikájukat. A gyermekirodalomról Pifkó Célia írónő beszélget a résztvevőkkel.

A résztvevők ebédet (és igény szerint reggelit is) kapnak. A szállást a Márta panzióban biztosítjuk, a tábornak pedig a város főterén található Kapcsolatok Háza ad helyet. A foglalkozások 9 és17 óra között zajlanak. Minden résztvevőtől védettségi igazolványt kérünk.

A tábor ára:

Szállással, reggelivel:              60.000 Ft

Szállással, reggeli nélkül:        53.000 Ft

Részvételi díj (csak ebéddel): 33.000 Ft

Az előválogatóra 2021. május 31-ig várjuk az írásokat, az egomkonyvtar@gmail.com címre. 2021. június 7-én értesítjük a pályázókat, hogy elnyerték-e a részvétel jogát. A részvételi díjat 2021. június 13-ig kérjük befizetni.

(A tábort csak abban az esetben rendezzük meg, ha ezt az aktuális járványügyi helyzet lehetővé teszi!)